Tinerii poeți din Chișinău lansează o nouă carte de poezii

În seara zilei de 11 iunie, în incinta teatrului Mihai Eminescu un grup de tineri poeți și-au lansat cartea ,,Unsprezece tineri poeți din Chișinău”. Lucrarea reprezintă o culegere de poezii inspirate din viața autorilor, printre care se numără Ion AGACI, Roman ANDRIIV, Artur COJOCARU, Paty COTLĂU, Cristina DICUSAR, Victoria EPURE, Daniel GRAMA, Dumitru GARCALIUC, Tatiana GROSU, Rafaela MALIC, Vitalie ȘEGA.

 

Evenimentul a fost deschis de către jurnalista Moni Stanilă, care a venit un discurs de încurajare pentru tinerele talente din capitală. A remarcat unele poezii care au impresionat-o cel mai mult, dar și a îndemnat publicul să lectureze creația poeților pentru a înțelege mai bine felul cum gândește noua generație de scriitori.

,,La prima vedere sunt doar niște versuri din viața unui tânăr, dar dacă pătrunzi mai adânc în esența fiecărui cuvânt vei observa cum involuntar te pierzi într-un val de gânduri, care se joacă cu imaginația ta. Această carte nu va lăsa indiferent pe nimeni, dacă știi să apreciezi frumosul și simplitatea, atunci vă invit să citiți această culegere”, a relatat Moni Stănilă.

În continuare autorii au ieșit și au recitat publiucului cele mai reușite poezii din repertoriul său și au răspuns la întrebările acestora. De asemenea, au discutat despre procesul de creație și cum au ajuns 11 autori să publice o carte împreună.

,,A fost o experiență nemaipomenită. Fiecare din persoanele cu care am reușit să lucrez are un stil personalizat și inedit, iar faptul că am publicat această carte este o mare realizare nu doar pentru noi, dar și pentru toți scriitorii începători din țară. Am început să scriu versuri încă din anii de liceu, a fost un hobby pentru mine și nu m-aș fi gândit niciodată că aș ajunge să-mi văd numele pe coperta unei cărți. Un vis care a devenit realitate, dar e doar începutul, mai avem unele idei care urmează a fi realizate, iar voi stați pe fază”, a menționat Tatiana Grosu, una dintre autorii cărții.

Cartea a fost publicată într-un număr limitat, iar doritorii au putut să-și achiziționeze un exemplar chiar de la autori cu autograful acestora. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu editura Casa de Pariuri Literare, din București.

Vlad Ghidiu, stagiar