Proiectul ” 48h Moldovan Film Challenge” este unul deosebit în domeniul cinematografului, invită toți doritorii să vizioneze filmele ”proaspăt” create timp doar de 48 de ore de către echipele de cineaști din Moldova, Ucraina și România în incinta Centrului  Cultural Odeon la data de 6 august.

Filmările vor avea loc pe teritoriul Moldova-Film, însa nu sunt restricții în plan de locație. Participanții vor beneficia întâi de un workshop, iar apoi li se vor acorda toate mijloacele necesare pentru a crea un film calitativ cu resurse minime.

Echipa a cărei creație va fi considerată cea mai bună va primi un set de materiale și utilaje destinate turnării viitoarei producții cinematografice.

48h Moldovan Film Challenge va începe vineri dimineața, când regizorii vor trage la sorți o frază și un obiect de recuzită care trebuie folosite în film, iar apoi încep filmările. Duminică, când se încheie provocarea de 48 ore, filmele realizate vor fi proiectate în fața juriului și a publicului larg.

Echipa a cărei creație va fi considerată cea mai bună va primi un set de materiale și utilaje destinate turnării viitoarei producții cinematografice, scrie organizatorul 48h Moldovan Film Challenge.

Scopul proiectului 48h Moldovan Film Challenge este de a provoca tinerii cineaști din Republica Moldova, România și Ucraina la reanimarea și scoaterea din amorțire a cinematografiei locale și crearea unei comunități de viitori cineaști în Republica Moldova.

Proiectul este implementat de asociația MOLDOX, Asociatia pentru Dezvoltare Creativa, printre activitățile ADC se numără: proiectele de voluntariat și educaționale: Școala Internațională de Vară ” Wave Week Moldova „, Săptămâna Voluntariatului, Săptămâna Internațională a Educației; MILK FILMS în parteneriat cu Moldova Film și susținut financiar de către Ambasada S.U.A la Chișinău.

Organizatorul invită pe toți doritorii la Centrul Cultural Odeon pentru a vedea filme  de scurt metraj ce au fost create timp de 48 de ore, la data de 6 august 2017, la ora 14:00, intrarea este liberă!