Absolvente UTM, premiate la Festivalul „ARTPODIUM-2017”

colectie vestimentara

Programul ediţiei curente a Festivalului Internaţional de Modă „ARTPODIUM-2017”, desfăşurat în cadrul prestigioasei expoziţii „Moldova Fashion Expo 2017”, a preconizat şi organizarea concursului „Debut”, rezervat tinerilor designeri în domeniul vestimentaţiei, la care au participat şi absolvente ale Facultăţii Textile și Poligrafie (FTP), specialitatea „Design vestimentar industrial”.

Silvia JALBĂ, promoția anului 2017, a concurat la nominalizarea „Street Style” cu o colecţie vestimentară originală „Black and white”. Colecția este constituită din cinci piese executate în stil eclectic, cu trăsături sportive și romantice, făcând uz de dualitatea soluției cromatice alb-negru.

Marina BALAN, promoția-2017, a prezentat în nominalizarea „Etno” colecţia vestimentară „La crochete”, compusă din cinci piese inspirate din concepția stilistică „boho”. Colecția evocă spiritul libertății și creativității, iar prin transparența materialelor și elementelor decorative, croșetate manual, scoate în evidenţă feminitatea posesoarelor.

Nina BULAT, promoția 2017, a propus pentru nominalizarea „Pret-a-porter de lux” o colecție inedită, axată pe valorificarea tehnicii tradiționale „laseta românească”, realizată manual, cu fascinanta denumire „Pasiunea neamului”.

Valentina BUDU, promoția-2017, a concurat la nominalizarea „Art-Print” cu o colecție intitulată sugestiv „FISHWAVE”. În cele cinci piese demonstrate pe podiumul concursului autoarea şi-a propus să convingă admiratorii fashion că valorificarea conceptului de protecție a mediului ambiant, în special a faunei acvatice moldave, utilizând motive zoomorfe, are sorţi de izbândă în industria modei.

Iar Elena BRAGA, promoția anului 2016, a participat la nominalizarea „Casual” cu o colecție de haine din cinci piese, pentru femei, elaborata în stil „Military”, bazată pe contrastul cromatic şi plasticitatea materialelor, cu elemente arhitectonice ale decorului. Aceste piese vestimentare oferă ţinutei romantism şi feminitate, cu temerare şi îndrăzneţe nuanţe masculine.

Suntem extrem de mândri de faptul că absolventele noastre au fost la înălţimea exigenţelor. Astfel, colecția Silviei JALBĂ a fost înalt apreciată de juriul concursului, care i-a acordat locul I, totodată dânsa a primit şi o invitație de participare la „Ucrainian International Fashion Festival 5 seasons”, care va avea loc la Odessa, Ucraina, în decembrie 2017.

Iar colecțiile tinerelor designere Marina BALAN, Nina BULAT, Valentina BUDU și Elena BRAGA au fost apreciate cu diplome de gradul II în nominalizările respective.