Acasă Lifestyle Curiozități Chișinău prin monoclu – Turul III „Orașul din oraș”

Chișinău prin monoclu – Turul III „Orașul din oraș”

0
Chișinău prin monoclu – Turul III „Orașul din oraș”

Te-ai gândit vreodată câte istorii cunoști despre Chișinau? Ce povestești copiilor și prietenilor tăi despre oraș? Centrul de Urbanism lansează seria de tururi ghidate “Chișinău prin monoclu”.

Alatură-te plimbărilor de duminică ca să descoperim, să ne uimim, să ne întristăm, să cunoaștem, să privim ca printr-un monoclu destine și istorii despre locurile și oamenii Chișinăului. Toate povestite cu pasiune de ghizi, istorici, arhitecți și iubitori ai orașului.

Turul III “Orașul din oraș”
Duminică, 23 iulie, ora 17.00
Start: Intrarea in Parcul Alunelul (statia din str. Calea Iesilor, vizavi de Zorile)

Ce ar putea însemna orașul din oraș? Există locuitori și străzi pe care nu le știm? Da, există. Există un loc care impresionează, cutremură, te lasă fără cuvinte.

După cum tururile „Chișinău prin monoclu” sunt neobișnuite, la fel și „orașul” pe care îl vom vizita pentru cel de-al treilea tur este unul neobișnuit – Cimitirul evreiesc din Chișinău.
Te poți mira, poate chiar ți-e frică, dar cimitirul, de fapt ne poate povesti foarte multe despre oamenii și evenimentele din trecut, iar astăzi acesta rămâne în granițele sale ca un oraș uitat. Încărcați de curaj și curiozitate, ne vom ajusta lentilele și vom explora istorii, mărturii, evenimente din viața comunității evreiești de la Chișinău.

După tur, cum deja s-a format tradiția, asigurăm pături, compot și ceva dulcișor pe iarba verde din parcul Alunelul pentru a discuta și a ne cunoaște mai bine.

Ghid de tur: Irina Șihova, dr., curator la Muzeul Patrimoniului Evreiesc din Moldova, cercetător științific superior, AȘM.
Turul va fi în limba rusă.

Participarea este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here