„Jazz în parc” la Teatrul de Vară

Teatrul verde
Sursa: https://www.facebook.com/teatrulverde/
Începând de astăzi, în fiecare zi de miercuri, la Teatrul de Vară din capitală, cu începere de la ora 18:00 se vor desfășura concerte în aer liber.
Spectacolele de la Teatrul de Vară vor fi organizate la jumătate din capacitatea de locuri pentru spectatori (3300) și vor fi marcate în vederea păstrării distanței sociale și a măsurilor de siguranță recomandate de specialiști, în contextul crizei pandemice de COVID-19. Pensionarii, studenții și elevii vor putea achita bilete la jumătate de preț (la intrare), prețul de 25 de lei. Ideea aparţine Primăriei municipiului Chișinău și comunităţii muzicienilor de jazz.
Teatrul de Vară este cel mai mare teatru în aer liber din Europa, edificat în 1957, cu o capacitate de 6.700 de locuri. Acesta a fost construit după proiectul arhitecților Anatoly Kolotovkin (arhitect-șef al Chișinăului în perioada 1964-1970) și Tatyana Lomova, selectat în baza unui concurs unional. În perioada sovietică, scena Teatrului Verde a găzduit sute de concerte ale artiștilor din URSS și din străinătate, prelegeri publice, prestații ale grupurilor teatrale și de circ.
Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS