Învestirea lui Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA

SUA
Imagine simbol

Ziua de 20 ianuarie 2021 va marca istoria Statelor Unite ale Americii, prin investirea în funcția de președinte a lui Joe Biden. Ceremonia oficială marchează începutul unei noi preşedinţii şi va avea loc la Washington D.C.

Momentele cele mai importante din timpul ceremonii sunt: depunerea jurământului, investirea în funcţie de către preşedintele Curţii Supreme de Justiţie și primirea codurilor nucleare.

În contextul crizei pandemice amploarea sărbătorii va fi  „extrem de limitată”, a anunțat echipa de tranziție a lui Biden, cerându-le totodată americanilor să evite să călătorească spre capitala federală, apel care a tot fost repetat de autoritățile din Washington după asaltul asupra Congresului SUA, citează https://romania.europalibera.org/a/%C3%AEnvestirea-celui-de-al-46-lea-pre%C8%99edinte-al-sua-5-puncte-esen%C8%9Biale-/31053271.html.

Un fapt inedit al acestei ceremonii este absența fostului președinte Donald Trump, de la ceremonia de investire. Anunțul a fost făcut recent de către Trump pe Twitter.

Imnul național va fi cântat de către Lady Gaga – o susținătoare fidelă a președintelui ales, care a făcut campanie alături de Biden in zilele ce au precedat scrutinul prezidențial, iar după depunerea jurământului, actorul Tom Hanks va fi gazda unui program televizat de 90 de minute.