Cea mai inaltă tiroliană din Moldova!

Cea mai înaltă tiroliană a fost la început un proiect bine structurat de un tânăr din Hâncești. Astăzi proiectul a prins viață și bucură locuitorii Hânceștiului cu frumoasa ocazie de a te simți la înălțime și de a te delecta cu un peisaj spectaculos. Tiroliana este construită chiar în parcul orașului. Cuprinde o distanță de parcurs de 400 de metri, la o înălțime de 20 metri.

Nicolae Cociu este un tânăr de 25 de ani din Hânceşti, student la UTM, facultatea de Inginerie Electrică. După ce a fost într-o călătorie prin Italia împreună cu familia şi a descoperit o tiroliană în munţii de acolo, a fost bântuit de ideea implementării unui asemenea proiect în oraşul său natal.

Tiroliana este dispozitivul similar unui scripete cu ajutorul căreia poţi aluneca pe o coardă întinsă, ca în cazul proiectului de la Hânceşti, deasupra lacului și a altor peisaje. Susţinut de familie, prieteni, dar şi de autorităţile locale, Nicolae a început realizarea proiectului în luna martie a acestui an, ghidat de dorinţa de a realiza ceva grandios şi unic pentru localitatea sa.

Traseul pe care îl parcurgi cu tiroliana își ia începutul în partea forestieră a Parcului orășenesc din Hâncești, după care se deschide o frumoasă priveliște spre lacul înconjurat de pădure. Se dezvoltă o viteză de 40-45 km/h și o groază de adrenalină.

La implementarea cu succes a proiectului, tânărul a fost ghidat şi de arhitectul Nicolae Petrov.

Program de muncă: 11:00 – 21:00, de miercuri până duminică, luni și marți zile libere.
Minim de greutate – 30 kg, maxim de kg nu există.
Prețul este de 100 lei pentru o persoană, pentru minori și pentru un grup mai mare sau egal cu 5 persoane – 80 lei pentru fiecare.
Copii sub 13 ani pot vizita tiroliana doar cu acordul părinților.

În aprilie 2016, la Chișinău a fost construită prima tiroliană din Moldova, care activează și până în prezent.