5 lucruri pentru un interviu de angajare de succes

interviu

Sunt anumite lucruri pe care trebuie să le faci la un interviu de angajare. Iată care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont!

Există un șir de reguli pe care ar fi bine să le știi când vine vorba despre un interviu de angajare. Menținerea contactului vizual, strângerea mânii, amabilitatea sunt elementele cheie pe care e bine să le faci. Cu cât mai mult lucrezi într-o sferă anumită, cu atât ți-i mai greu să realizezi care sunt cerințele la un interviu de angajare și cum trebuie să te porți, nemaivorbind de oamenii are nu au mai muncit până atunci niciodată.

Asigură-te că ajungi la timp

Punctualitatea este necesară dacă vrei să îți mărești șansele de a obține acest loc de muncă. Este esențial să te asiguri că ajungi cu cel puțin 10 minute înainte de programare. Pentru a face acest lucru, pregătește totul cu o seară înainte. Stabilește cu ce te vei îmbrăca și ce make-up și coafură abordezi. De asemenea, ia în considerare timpul pe care îl vei face până la sediul companiei și ia în calcul traficul. Dacă dovedești că ești o persoană promptă vei avea mult de câștigat.

Cunoaşteţi compania/redacția foarte bine

Arătaţi-i celui din faţa voastră că v-aţi făcut temele. Înainte de interviu citiţi informaţiile de pe site-ul companiei, din social media, articolele recente şi orice informaţie găsiţi despre viitorul loc de muncă. Strecuraţi aceste cunoştinţe printre rândurile răspunsurilor voastre, iar intervievatorul va vedea că sunteţi interesaţi de companie.

Sunteţi motivaţi

Atunci când folosiți cuvântul ” motivaţi ” pentru a vă descrie , trebuie să exprimaţi câteva lucruri într-un interviu : în primul rând, aveți dorința de a ajuta compania să obţină rezultate; în al doilea rând, faceţi parte din categoria – angajaţi productivi. Ambele situaţii invocate arată faptul că angajatorii pot conta pe voi. Explicați modul în care motivația v-a ajutat în jobul anterior și cum vă va ajuta menţionând lucruri specifice legate de acest nou rol pe care-l veţi primi.

Să transmiți încredere în sine

Nici un manager nu va dori sa aibă în echipa lui oameni indeciși sau cu stima de sine scăzută, așa că trebuie să găsești modalități de a-i arata acestuia că ai încredere în tine. Atenție însă, este o mare diferență între a avea încredere în tine și a fi arogant!

Să ai pregătită cel puțin o întrebare pentru angajator

Trebuie să fii pregătit sa pui întrebări despre munca pe care va trebui s-o faci la noul job, despre compania și cultura sa, despre proiectele în care poți fi implicat etc. Acesta este un moment perfect de a afla dacă și se potrivește acest job, însă trebuie să ai mare grija la întrebările pe care le pui și la felul în care le formulezi.

Așadar, nu rata ocazia de a fi cea mai bună variantă a ta în timpul interviului de angajare. Dacă îți dorești job-ul mult visat ia în considerare sfaturile de mai sus și nu vei da greș!

 Autor – Carp Maria, stagiar