Rețete pentru detoxifierea organismului

Detox beneficii
Imagine simbol

Detoxifierea organismului este, evident, eliminarea sau reducerea încărcăturii toxice. Unele alimente sunt aproape în întregime generatoare de toxine, în timp ce altele sunt puternic detoxifiante.

Există rețete de detoxifiere pe bază de apă, care stimulează metabolismul, elimină toxinele și amplifică strălucirea pielii prin întârzierea îmbătrânirii datorită antioxidanților.

Apa cu lămâie

Lămâile reprezintă alimente acide care, atunci când intră în organism, combinate cu apă, alcalinizează fluxul sanguin. Acest lucru este minunat dacă ești deshidratat, deoarece alimentează corpul și îmbunătățește capacitatea organismului de a absorbi apa.

Apa cu lămâie stimulează ficatul. Știai că ficatul tău poate stoca lucruri nedorite, cum ar fi prea mult fier sau poate funcționa defectuos pentru a produce colesterol suplimentar (pe care organismul îl produce în mod natural)? Apa cu lămâie mărește productivitatea ficatului pentru a scăpa corpul de lucrurile de care nu are nevoie.

Ajută digestia, înlătură senzația de balonare și indigestia.

Ajută la construirea sistemului imunitar. Lămâile conțin multă vitamina C, cărămida de rezistență a imunității.

Apa cu oțet de mere

Un amestec de oțet din cidru de mere, suc de lămâie și apă pentru a scăpa organismul de bacterii nesănătoase. Este ușor îndulcit cu sirop de arțar pentru a adăuga o aromă delicioasă.

Consumul de apă cu oțet de mere este unul dintre cele mai bune lucruri de băut pentru pierderea în greutate și pentru a obține un abdomen plat, deoarece ingredientul principal este apa, iar cidrul de mere activează digestia.

Apă cu lămâie și piper cayenne

Această băutură este una dintre cele mai bune pentru dezintoxifiere și slăbit! Această băutură detoxifiantă este ușor picantă, cu o combinație dulce de piper Cayenne, suc de lămâie, oțet de mere, ghimbir proaspăt și sirop de arțar, pentru îndulcire.

Piperul Cayenne este un condiment care arde – într-un mod bun! La fel ca majoritatea alimentelor picante, piperul cayenne este fantastic pentru a revigora metabolismul! Această rețetă are ingrediente care stimulează metabolismul și proprietăți antiinflamatorii, prin adăugarea de ghimbir proaspăt, suc de lămâie și oțet de mere.

Mai multe detalii despre aceste combinații și beneficiile acestora puteți afla accesând portalul life.ro. 

Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS