Acasă Lifestyle Curiozități Un moldovean a ajuns pe paginele Washington Post

Un moldovean a ajuns pe paginele Washington Post

0
Un moldovean a ajuns pe paginele Washington Post
https://tv8.md/2021/02/25/foto-un-moldovean-a-ajuns-pe-paginile-washington-post-dupa-ce-a-gasit-patru-mii-de-fotografii-din-viata-satului-disparut/

Publicația americană The Washington Post, a dedicat un articol moldoveanului Victor Galușca. Tânărul regizor și fotograf care a descoperit 4000 de imagini vechi.

Sursa citată scrie că în 2016 Victor Galușca era student la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice și lucra la un proiect despre numeroasele localități de la noi din țară care au fost afectate de criza migrației. Astfel, a decis să viziteze satul Roșietici din nordul Moldovei, unde a și descoperit un număr impresionant de negative aruncate la gunoi.

Fotografiile în alb-negru au fost făcute de către Zaharia Cușnir, care își câștiga existența din această activitate. În iamgini autorul surprinde viața la țară dintre anii 1950 și 1970. 

În prezent, tânărul regizor își propune să găsească aceleași locuri și o parte măcar din acei oameni surprinși de Zaharia, pentru o călătorie în timp prin intermediul imaginilor.

Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here