Parlamentarii americani împotriva unei versiuni Instagram pentru copii

Un grup de parlamentari democrați din SUA a cerut, marți, Facebook-ului să renunțe la ideea unei versiuni a aplicației Instagram pentru copiii cu vârsta de sub 13 ani.

Parlamentarii americani își motivează cerința, prin faptul că compania Facebook Inc (Facebook) nu a reușit să „ia angajamente semnificative pentru protejarea copiilor”, conform Reuters.

„Facebook are o evidență clară a eșecului în protejarea copiilor pe platformele sale”, au declarat parlamentarii, într-o declarație comună. „Când vine vorba de a pune oamenii înaintea profiturilor, Facebook a renunțat la beneficiul îndoielii și îndemnăm ferm Facebook să renunțe intenționează să lanseze o versiune de Instagram pentru copii. „, potrivit Reuters.

Compania Facebook Inc a anunțat anterior că nu va arăta publicitate în nici o versiune a Instagram-ului pentru copiii sub 13 ani.

Un purtător de cuvânt al companiei a susținut într-un comentariu că: „după cum știe fiecare părinte, copiii sunt deja online. Vrem să îmbunătățim această situație oferind experiențe care să le ofere părinților vizibilitate și control asupra a ceea ce fac copiii lor”, conform Reuters.

Cu un îndemn de a renunța la ideea unei versiuni Instagram pentru copii, au venit și 40 de procurori generali de stat. Într-o scrisoare, aceștia au citat diverse rapoarte mass-media din 2019 privind aplicația Facebook Messenger Kids – aplicație destinată copiilor de la 6 la 12 ani. Conform rapoartelor, aplicația „conținea un defect semnificativ de proiectare, care le permitea copiilor să ocolească restricțiile privind interacțiunile online și să se alăture discuțiilor de grup cu străini, care nu au fost aprobate anterior de părinții copiilor”, mai scrie Reuters.

Facebook Inc a fost înființată în 2004. În anul 2020, compania avea aproximativ 52535 de angajați și birouri în peste 15 țări. Majoritatea veniturilor obținute de Facebook, sunt din publicitate. Fondator și Director general al Facebook este Mark Zuckerberg.

Cojocaru Maria, stagiar Radio Studentus