Oferă zâmbete și căldură celor mai triști ca tine

Grupul de inițiativă – Urban Șoldănești, Rezina, a adus magia sărbătorilor de iarnă mai multor bătrâni și copii. Cei 30 de tineri, coordonați de Alexandru Katana, au împărțit produse de igienă personală, dulciuri, dar și zâmbete în cantități nelimitate, astfel bucurând peste 40 de suflete din ,,Azilul de bătrâni și persoane cu dizabilități ” din Șoldănești și Rezina.

Tinerii i-au urat şi colindat, păstrând datinile sărbătorilor de iarnă. Vădit emoționată, Valeria Vasilache, reprezentantă a grupului Urban Șoldănești, a menționat: „Nu e nimic mai frumos decât să vezi fața unui bătrânel zâmbind. Acest zâmbet sincer, ne-a oferit nouă, tinerilor, satisfacție, a adus lacrimi și gândul de a fi recunoscători pentru ceea ce avem. Atâta timp cât avem o casă, o familie fericită și pâine pe masă, ne putem considera oameni bogați”!

De daruri au avut parte și copiii din familiile social-vulnerabile din raioanele Șoldănești, Rezina. Micuții au mulțumit tinerilor cu poezii și colinde frumoase. Marcată de reacția celor mici a fost și voluntara Gabriela Ceburciu: „Nu se pot exprima în cuvinte emoțiile trăite când vezi în acele priviri gingașe și naive doar bucurie. Aceste momente m-au făcut să înțeleg că nu toți au avut norocul de o copilărie la fel ca a mea și că există copilași pentru care Crăciunul înseamnă doar o cutie cu dulciuri”.

Aceste daruri au fost oferite de o organizație de binefacere, coordonată de Alexandru Katana, pedagog și activist civic, persoana care motivează tinerii să facă voluntariat și să contribuie la schimbarea societății. Acesta și-a exprimat gândurile pozitive pe rețelele de socializare și a venit cu următorl mesaj: „E adevărat, trăim în țara care are nevoie încă de multe schimbări, dar fiecare dintre noi poate contribui la aceasta cu o părticică din noi. Mulțumesc tuturor celor deschiși pentru a da o mână de ajutor! O bună parte din bătrânii din orașul Șoldănești pe care i-am vizitat duc lipsă de lemne de foc. Împreună cu tinerii ne-am propus să colectăm și să contribuim cu o parte din banii noștri proprii pentru a aduce căldură în casele lor”.

Tinerii de la Urban Șoldănești, Rezina, sunt cei care poartă cu mândrie hainele de voluntari activi, cărora le pasă de societatea în care trăiesc. Aceștia organizează diferite activități de voluntariat și susțin că doar muncind ajung oameni de valoare, iar aducând un zâmbet sincer pe o față tristă, fac deja un pas spre o lume mai bună.

Stețco Mădălina