Două țări din UE care se pregătesc să primească turiști fără carantină

Travel
Sursa: https://travelwithtouragent.com/reason-why-the-travelling-is-important-for-the-young-people/

Grecia și Italia sunt cele două țări care se pregătesc de sezonul estival. Premierii acestora au declarat că sezonul turistic extern se redeschide de la mijlocul acestei luni pentru anumite categorii de vizitatori. 

Anunțul relaxării restricțiilor pentru turiștii străini a declanșat un val de rezervări în Italia, în special în Sicilia, anunță operatori din turism citați de publicația britanică The Guardian.

De la începutul pandemiei, doar cei 14000 de localnici de pe insula Capri s-au bucurat de peisajele de vis. Redeschiderea sezonului înseamnă rezervări la hotelurile de lux, unde camerele costă între 950 și 7000 de euro pe noapte, dar și explorarea atracțiilor insulei. La Roma și la Vatican s-au redeschis muzeele.

Premierul Italiei s-a referit la un așa numit pașaport verde italian care ar permite deplasarea între regiuni pentru turiști. Un fel de variantă a certificatului Covid al Uniunii Europene (UE), anunțat pentru iunie-iulie. Și Grecia anunță redeschiderea oficială a sezonului turistic de pe 15 mai. Plajele sunt amenajate, cu umbrele amplasate la o distanță de 4 metri. În Grecia, obligația carantinării persoanelor din UE, Marea Britanie sau SUA fost ridicată de 10 zile, citează unica.md.

Amintim că Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană de virusul COVID-19.

Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS