Marin Nistorică ne vorbește despre Echipa NO NAME COMEDY

Marin Nistorică este unul dintre talentații actori de comedie din Chișinău. Deși a absolvit Facultatea de Biologie și Pedologie , paralel a făcut și Facultatea de Arte Frumoase de la USM, specialitatea actor de teatru. Iată cam aici se leagă actoria și show-rile pe care le face cu chipa NO NAME COMEDY.

În prezent Marin face show-uri de comedie, teatru și muzică. El este și moderator la diferite evenimente, dar pe lîngă toate ocupațiile sale, este regizor tehnic  la Radio Chișinău. În cadrul acestui interviu Marin ne va povesti despre echipa NO NAME COMEDY și relația cu publicul.

Spune ceva despre echipa NO NAME COMEDY
– Oamenii din echipa NO NAME COMEDY, sunt diferiți, cu caractere diferite, dar datorită faptului că suntem diferiți suntem și uniți în ceea ce facem și lumea asta apreciază.
De cît timp existați? Cum va venit ideea de a face o echipă Comedy?
– Existăm de un an și două luni. Ideea a fost mai veche, eu am început să lucrez singur în domeniul acesta al comediei la diferite evenimente private unde lucram singur ca moderator, Dj și cînd vedeam că atmosfera e mai moale, mai palidă mai ieșeam și eu cu o replică ceva ca să-l fac pe om să rîdă. Și am văzut că merge și mă gîndeam că nu e o problemă. Ideea de a face o echipă Comedy a fost una comună pentru că eu cu Stiven, membrul nostru din echipă, el este și fondatorul, el vroia să facă show-ri tematice dar mai mult să fie discotecă și printre ele să băgăm și ceva comedie. Eu însă am vrut să fie un proiect legat anume de Stand-up Comedy ceea ce nu se face în Moldova, numere de improvizație și am ajuns la comun-acord să unim acestea două, show-rile tematice cu cele de comedie. Am facut noi un proiect amplu care acum a devenit cunoscut sub denumirea de NO NAME COMEDY.
Se simte diferența dintre publicul de la teatru convențional față de cel de la show-rile pe care le faceți?
– Da, pentru că teatrul este teatru însă show-rile de comedie e cu totul altceva, la show-ri noi ne bazăm mai mult pe umorul negru și pe ceea ce ne vine la moment, e mai mult improvizat, spontan. În teatru e alt ceva, e un text învățat, lucrat și transmis publicului, el este mai mult bazat pe ficțiune, la teatru vine un public vast, noi cuprindem un anumit tip de pulic, tineretul. Scopul nostru este să scoatem realitatea prin intermediul ironiei, satirei, sarcazmului și umorului negru.
Cît de mult contează energia publicului atunci cînd prezentați un show?
– Contează mult, deroarece e reciproc ceea ce facem noi, pentru că noi le dăm dar și nouă în schimb ni se oferă ceva ca noi să dăm mai mult. Dacă publicul e pasiv, nu prea rîde, atunci și tu pe scenă nu poți face mare treabă.
S-a întîmplat vreo dată să ai un show nereușit din cauza publicului?
– Da, s-a întîmplat și nu o singură dată. Asta se întîmpla pe la început cînd publicul nu era deprins cu ceea ce facem noi. Noi aducem ceva un pic mai complex și a fost greu la început, dar cu timpul cînd au văzut ce înseamnă stend-up comedy, numere de improvizație, ce înseamnă numere interactive care nu se fac în alte show-uri de comedie, deja s-au deprins, au înțeles stilul de comedie pe care îl facem.

S-a întîmplat vreo dată să ai un show nereușit din cauza publicului?
– Da, s-a întîmplat și nu o singură dată. Asta se întîmpla pe la început cînd publicul nu era deprins cu ceea ce facem noi. Noi aducem ceva un pic mai complex și a fost greu la început, dar cu timpul cînd au văzut ce înseamnă stend-up comedy, numere de improvizație, ce înseamnă numere interactive care nu se fac în alte show-uri de comedie, deja s-au deprins, au înțeles stilul de comedie pe care îl facem.

Cum ar trebui să fie un show bun? Care sunt regulile de bază?
– Pentru ca să obții un show reușit este nevoie de respectat trei reguli de bază: 1. Să ai actori buni. 2. Numere bune. 3. Un scenariu bun. Dacă una din acestea trei lipsește la vreun show atunci nu-l mai faci. Îți dai seama, un show fără actori? Sau fără scenariu. Deja nu mai este show.

Tu cum percepi publicul?
– Eu din scenă pot să văd doar reacția publicului la glumele pe care la fac și da, glumele mele uneori sunt mai sarcastice alte ori este pur și simplu umor negru, acel umor care la început nu prea era apreciat. Publicul devine deschis dacă știi cum să-i oferi un mesaj, dacă e prea direct și nu-l lași pe om să se gîndească la ceea ce vrei tu să transmiți, atunci crede-mă că l-ai pierdut.

Cînd va fi următorul show?
– Următorul show va fi pe 12 decembrie pe str. Aleksandr Sergheevici Pușkin, Serebro Karaoke, va fî un show dedicat sărbătorilor de iarnă, adica vom face ceva frumos.

Aveți parte de o perioadă agitată din cauza organizării evenimentelor pentru Creciun. Cum reușiți să faceți față stresului?
– Două palme și înainte!!! De unde stres, suntem uniți ne susținem mereu, suntem o echipă de comedy în care nu mai este loc și pentru stres deoarece pozitivizmul a ocupat toate scaunele în sala noastră. Spuneam, in general, că actorii de comedie aduna greutătile vieții mult mai mult decît cei care sunt actori de dramă. Ei pot o parte din aceasta dramă sa și-o descarce prin rolurile care le fac. Ori noi trebuie să invingem partea dramatică din sufletul nostru pentru a-i face pe oameni sa zîmbească. Deci, durerea noastră e mai puternică, pentru că nu ne putem da frîu liber sentimentelor care ne bîntuie.
Ce faceți ca publicul să vă fie fidel?
– Carduri de reducere, le mai oferim loc pe scenă la diferite concursuri, suntem deschiși și direcți, ceea ce majoritatea apreciază. Foarte mult depinde și de tema show-ului, publicul trebuie să se regăsească cît de puțin în realitatea pe care vrei să o transmiți.