Din 1970, în fiecare an, la data de 22 aprilie, la nivel internațional este marcată Ziua Pământului. Cu această ocazie se trage și un semnal de alarmă privind protejarea mediului înconjurător.
Din punct de vedere istoric, a fost aleasă această zi de către senatorul american Gaylord Nelson, tocmai pentru a atrage atenția la cât de important este să protejăm mediul înconjurător și care este impactul asupra vieții noastre în caz contrar. Oficial însă, în anul 2009, această dată a fost declarată de ONU (Organizația Națiunilor Unite) drept sărbătoarea oficială a Planetei Pământ, scrie romaniasalbatica.ro.
Prima dată acest moment a fost marcat prin manifestații antipoluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, la care au participat aproximativ 20 de milioane de americani. Ca urmare a acestor manifestații, senatorul american Gaylord Nelson a reușit să convingă politicienii de necesitatea adoptării unei legislații corespunzătoare pentru protecția mediului înconjurător, citează libertatea.ro.
În ultimii ani, de Ziua Pământului s-au mobilizat milioane de oameni ridicând problemele de mediu pe scena mondială, peste un miliard de oameni exprimându-și interesul pentru protejarea planetei. În 2017, de Ziua Planetei Pământ, NASA a lansat un site unde oamenii pot „adopta” părți ale planetei.
Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS