UTM-știi la TVC

Am spune că sunt niște tocilari și petrec mai tot timpul muncind în proiecte și laboratoare. Păi uite spre mirarea tuturor, nu este chiar așa. UTM-iștii, au spart toate tiparele și au evoluat în cadrul unui TVC de excepție la Palatul Republican de Cultură al Sindicatelor în data de zece aprilie, anul curent.

Timp de trei ore, studenții a mai multor facultăți din cadrul Universității de Tehnică din Moldova, au format cinci echipe bune, și au dat startul „foc la glume”. Și-au „botezat” echipele destul de ingenios „Hors Power”, „Amicii”, „Vinil”, „G Force”, și „Energesing”.

Prezentatorul a ținut ferm itinerarul probelor, deși la un moment dat nici nu mai realizai unde este farsa și unde seriozitatea. Am fost obișnuiți, ca de fiecare dată, temele din cadrul concursurilor să aibă o temă bine prestabilită și care are ca regulă să nu treacă granița de abordare. Tema TVC- ului din acea seară a fost una „Retro”, în care echipele au avut posibilitatea de a interpreta diferite situații din viața cotidiană, începând cu studențimea și terminând cu realitățile societății noastre.

Potrivit organizatorilor cele patru probe din cadrul concursului au fost: „Salutul”, „Înviorarea” care consta din întrebări și răspunsuri atât din partea tuturor echipelor, cât și din partea juriului; „Teatrul Studențesc” în care reprezentanții echipelor au încercat să redea câte o situație reală din societate și „Tema de acasă” în care echipele pe alocuri chiar și au colaborat împreună.

S-au bucurat de mulți susținători pentru că sala vuia din cinci în cinci minute de strigăte și aplauze. „au avut o prestație foarte frumoasă toate echipele, sunt bravo și acești studenți ne demonstrează că arta umoristică este cartea de vizită a studentului”, ne spune o studentă care în acel moment zâmbea.

Președintele juriulu, Victor Șchiopu, a anunțat foarte rapid rezultate fără a mai menține suspansul, astfel pe primul loc au fost „Amicii” urmată de „Hors Power”, „G Force”, „Energesing” și „Vinil”.

Prestația lor a fost una lăudabilă, iar căpitanul „Amicilor” a confirmat aceasta, „Suntem deja al doilea an echipă câștigătoare, trăiesc niște emoții pozitive, spiritul de echipă este ceea ce pentru mine contează foarte mult, să fim împreună, să facem totul împreună, iar pentru noi acest concurs a fost ca o joacă”.

La final participanții au făcut poze, după care au petrecut într-un club de noapte.

Pozele de la eveniment le puteți găsi aici.

Dina Josan, USM