Moldoveana Alexandra Emilianov, campioană europeană la aruncarea discului

Atleta Alexandra Emilianov a devenit campioană europeană printre junioare U-20 la aruncarea discului. Ea s-a impus la Grosseto (Italia) cu rezultatul 56,38 metri, fiind urmată de poloneza Karolina Urban şi Kristina Rakocevic din Muntenegru.

Anul trecut, la Europenele de juniori de la Tbilisi, Emilianov a cucerit medalia de aur şi la proba aruncarea greutăţii. În 2015, ea a devenit campioană mondială printre junioare la aruncarea discului. Alexandra este fiica lui Ivan Emilianov, care anul trecut la Rio a reprezentat pentru a 4-a oară Moldova la Jocurile Olimpice.

N-a reuşit să urce din nou pe podium la Europenele de juniori Alexei Oleinic la aruncarea suliţei. După ce anul trecut la Tbilisi el a cucerit argintul, de această dată, atletul din Tiraspol s-a clasat pe locul 9, cu rezultatul 68,55 metri. Tot la aruncarea suliţei, Denis Picus a ocupat locul 11.

La triplu salt, Anastasia Calinina a ocupat locul 8, iar la aruncarea ciocanului, Dan Morari şi Nichita Petrov nu au reuşit calificarea în finală.