Primul automobil construit în întregime din titan poartă denumirea ” Vulcano Titanium”, producerea acestuia a luat cca 10.000 de ore de lucru manual, scrie Automarket.ro. Titanul este non-toxic chiar și în cantități mari și nu poartă niciun rol natural în corpul uman, proprietatea chimică a titanului cea mai notabilă este rezistența sa excelentă la coroziune; este aproape la fel de rezistent ca platina, capabil de a se împotrivi atacurile cauzate de acizi sau clor dizolvat în apă, dar este solubil în acizi concentrați.

Acest Super Car este produs într-un singur exemplar, evaluat la 2,5 milioane de euro are un preț care îl egalează pe cel al unor modele cu renume, produse de Bugatti, Pagani sau Koenigsegg. Însă el este complet justificat de procesul de producție îndelungat, afirmă producătorii.

A debutat prima dată la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach în anul 2013, atunci în componența automobilului a existat și aluminiu.

Producătorul italiano-chinez: ”Icona” a instalat un sistem de frânare Brembo, cu discuri de carbon ceramic și șase pistonașe pe față, patru pe spate.

Habitaclul este de fapt o celulă din fibră de carbon, căptușită cu piele alcantară și Poltrona Frau. Locul instrumentelor de bord este ținut de un ecran digital cu dimensiunea de 12,3 inci, în vreme ce sistemul multimedia se proiectează pe un al doilea ecran cu funcție tactilă și butoane inspirate de cele ale avioanelor de vânătoare. Scaunele sunt construite și ele din fibră de carbon și sunt de proveniență Sabbelt.

Motorul V8 de 6,2 litri, împrumutat de la Chevrolet C6 Corvette ZR1, poziționat în partea din față, dar în spatele axei anterioare pentru a oferi o mai bună ținută de drum. Puterea totală este de 670 de cai, iar cuplul motor ajunge la o valoare uriașă de 840 Nm. Toate resursele sunt transmise punții spate cu ajutorul unei cutii cu padele amplasate în spatele volanului. Accelerația de la 0 la 100 de km/h se realizează în aproape trei secunde, iar viteza maximă se oprește la 355 de km/h.

Design-ul supercarului ” Vulcano Titanium” nu este original, este asemănător cu Ferrari F12, Lexus LFA i cu modelele automobilelor companiei Koenigsegg.