Frumuseţea şi inteligenţa pot deveni uşor compatibile pentru o domnişoară care ştie să se împrietenească cu cărţile. O femeie are nevoie să citească pentru a vedea viaţa dincolo de orizonturile ei. Indiferent de genul de carte, acesta ne face să trăim de mai multe ori în aceeaşi clipă, să pătrundem în lumea onirică a altor personaje şi să aflăm istorii care ne fac să simţim un adevărat contrast de sentimente.
Cărţile sunt medicamentele pentru minte şi pentru suflet, pentru sentiment şi intelgenţă, iar acestea nu se vor demoda niciodată. Vă prezentăm ma jos 7 cărţi pe care răsfoindu-le vei călători în lumea personajelor şi vei descoperi istorii cu adevărat uluitoare.
Mănîncă, Roagă-te, Iubeşte (Elizabeth Gilbert)
Aceasta este povestea unei femei care face înconjurul lumii în căutarea fericirii. După o depresie destul de acută, protagonista încearcă să regăsească gustul vieţii făcînd o fascinantă călătorie în Italia, India şi Indonezia.
În Italia gustă din deliciile culinare, în India învaţă şă-şi găsescă pacea şi armonia în suflet iar în Indonezia îşi găseşte marea dragoste.
Mîndrie şi prejudecată (Jane Austen)
Mîndrie şi prejudecată este una dintre cărţile favorite ale genraţiei trecute. Aceasta este un roman clasic despre orgolii şi prejudecăţi, un studiu al caracterelor, o dorinţă de a examina firea omenească. Este o carte despre aparenţe şi cât de înşelătoare pot fi acestea dar nu în ultimul rind despre iubire şi puterea ei.
Doi actori pe scena dragostei Tînărul bogat şi prezentabil Mr. Darcy în al cărui suflet clocoteşte sentimentul mîndriei şi Elizabeth Benett, o domnişoară cu principii şi prejudecăţi, însă, dragostea depăşeşte întotdeauna orgoliul şi prejudecata.
Jane Eyre (Charlotte Bronte)
Jane Eyre este povestea unui suflet pe cât de simplu pe atât de complex. O poveste care începe ca oricare alta, dar care are un final atât de diferit. Personajul lui Charlotte Bronte e unic, căci în spatele imaginii simple a unei guvernante de secol XIX se ascunde o inimă mare, capabilă de iubire, sacrificiu și luptă până la capăt.
Maytreyi (Mircea Eliade)
Chiar dacă este relatată prin prisma unui personaj masculin, Maytreyi reprezintă o frumoasă poveste de dragoste. O idilă care se înfiripă între un eneglez şi o indiancă care nu cunoscuse iubirea pînă atunci. Maytreyi este acea femeie în devenire, o indiancă în adevăratul sens al cuvîntulu cu credinţă în zei. Ea ne învaţă că trebuie să iubim orice, orcînd, oriunde.
Sub aceeaşi stea (John Green)
Romanul „Sub aceeaşi stea” este o istorie plină de umor şi tristeţe deopotrivă. Acesta ne dezvăluie istoria unei adolescente de 16 ani, care a fost diagnosticată cu cancer tiroidian în fază terminală dar care îşi pătrează forţa, speranţa şi umorul în faţa greutăţilor. Aceasta întîlneşte un băiat pe nume Augustus care o învaţă cum să se bucure la maximum de fiecare clipă trăită.
Memoriile unei gheişe (Arthur Golden)
Cartea ne prezintă viaţa pe care o duceau în trecut gheişele. Suferinţa care trebuiau să o îndure pentru a arăta bine. Drumul pe care îl parcurge o gheişă pînă a ajunge ceea ce este. Povestea dramatică a eroinei Sayuri, vîndută pentru a fi iniţiată în arta gheişelor şi suferinţele prin acre trece aceasta.
Anna Karenina (Lev Tolstoi)
Anna karenina este romanul ce păstrează aroma unei epoci apuse. O lume perfectă pe dinafară și totuși cu multe imprefectiuni pe dinăuntru. Într-o înaltă societate cei mai respectați și onorabili oameni sunt cei care ascund cele mai rușinoase secrete. O istorie de dragoste, gelozie, onoare, seducţie şi înşelăciune. Protagonista romanului, Anna, căsătorită cu un bărbat mult mai în vîrstă decît ea, se îndrăgosteşte nebuneşte de un alt bărbat de care mai întîi este sedusă, înşelată, apoi părăsită. Acesta îşi pierde onoarea şi demnitatea societăţii aristocrate iar în final curmîndu-şi propria viaţă.
.
Acestea sunt doar cîteva dintre istoriile fascinante pe care le găsim în acest Univers al cărţilor. Unele dintre acestea sunt bazate pe fapte reale, altele au fost scrise de autorii ce au intrat în pielea protagonistelor pentru a dezvălui aceste „lecţii de feminitate”.