(LITERATURĂ) Top 5 cărţi motivaţionale

Rafturile librăriilor sunt încărcate cu fel de fel cărţi motivaţionale, care îți dau sfaturi cum să fii mai persuasiv decât Houdini şi mai asertiv decât un general de armată – toate acestea sună bine, dar adevărul e că nu e chiar aşa de simplu să te schimbi peste noapte.

Cele mai bune cărţi motivaţionale:

1. Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Puterea prezentului a fost publicată pentru prima data în Canada, iar editorul canadian, Connie Kellough, a vorbit în repetate rânduri despre schimbările pozitive şi chiar despre miracolele care s-au produs după ce oamenii au început să citească această carte. „Cititorii telefonau la editură”, „Si foarte mulţi mi-au povestit despre vindecări şi transformări minunate, despre bucuria din ce în ce mai mare pe care au trăit-o în timp ce citeau această carte.” Cartea te face să conştientizezi că fiecare moment al vieţii tale este un miracol. Acest lucru este adevarat, indiferent daca îl înţelegi sau nu. Eckhart Toile este un maestru contemporan. El nu aparţine unei anumite religii sau doctrine, nu este un gura; învăţăturile sale înglobează esenţa tuturor tradiţiilor şi nu intră în contradicţie cu niciuna — fie creştină, hindusă, budistă, musulmană, indigenă sau oricare alta.

2. Limbajul Trupului – Allan Pease

Ray Birdwhistell, un profesor cercetător de la Universitatea din Louisville, care a arătat că prin gesturi, ţinută, poziţia trupului şi prin distanţa menţinută se realizeaza o cantitate mai mare de comunicări interumane, decât pe orice altă cale. O carte cu mesaj profund despre aspectele şi implicaţiile non-verbale ale întâlnirilor personale directe.

3. Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason

Inaintea voastră se află viitorul, întocmai ca un drum al cărui capăt nu-l puteţi vedea. De-a lungul acestui drum se înşiră ambiţiile pe care vreţi să le realizaţi, dorinţele pe care vreţi să le vedeţi împlinite. Dar ca să-ţi realizezi aceste ambiţii şi dorinţe, trebuie să mânuieşti cu iscusinţă arta de aface bani. Puneţi aşadar în aplicare principiile financiare enunţate în paginile acestei cărţi şi lăsaţi-le să vă călăuzească de-a lungul drumului de la o viaţă împovărată de griji spre o viaţă bogată, cu adevărat fericită! Întocmai ca legea gravitaţiei, aceste principii sunt universale şi constante. Sper că ele să vă ofere – aşa cum le-au oferit şi multor alţi semeni de-ai voştri – cheia succesului financiar, a conturilor bancare şi a progresului bănesc.

4. Putere Nemărginită – Anthony Robbins

Anthony Robbins – omul care transformă teama în putere. Robbins are ca scop o lume mai bună, prin ajutarea celorlalţi să devină căpitanii propriilor vieţi – stăpânirea relaţiilor de familie, orientarea spre scopuri sau eliberarea stresului. Anthony Robbins şi-a devotat mai mult de jumătate din viaţă pentru a ajuta oamenii să descopere şi să-şi dezvolte propriile calităţi.

5. În sfârşit nefumător – Allen Carr

Allen Carr, de profesie contabil, fumător de până la 100 de ţigări pe zi, a încercat zadarnic, de nenumarate ori, să se lase de fumat, până când, în 1983, a descoperit METODA UŞOARĂ (EASY WAY) care îi poartă astăzi numele. A infiinţat o reţea internaţională de clinici « Allen Carr » pentru vindecarea fumatorilor de adicţie, a extins METODA UŞOARĂ la alte situaţii (dependenţa dealcool, controlul greutăţii, etc), a publicat cărţi – traduse ulterior în peste 20 limbi.

Sursa: wsm.md