În curând se dă startul admiterii la facultăți la majoritatea universităților din țară. Aceasta reactivează o veche concurență, cea dintre învățământul de stat și cel privat. Unde se învață mai mult și mai bine, cine formează cei mai buni specialiști, cine are cele mai multe șanse pe piața muncii?
Credibilitatea unui proaspăt absolvent, nu este dată de tipul facultății urmate. Faptul că absolvenții unor universități de stat ar fi mai buni, mai serioși și cu șanse mai sporite pe piața muncii în cazul unui interviu în comparație cu un absolvent al unei universități private este o prejudecată demult uitată spun recruiterii de pe piața muncii. Angajatorii le acordă aceleași șanse celor doi candidați și numai cunoștințele și experiența lor va face diferențierea.
Nu numai că angajatorii nu țin cont de facultatea absolvită, dar nici măcar în momentul trierii CV-urilor, în momentul în care managerul de resurse umane angajează viitorii posibili angajați nu acordă atenție la tipul instituției de învățământ finalizată.
Atât în cadrul universităților de stat, cât și în cele private există și studenți mai slab pregătiți, dar și unii compentenți, spun angajatorii.
Nici în privința salariului nu se pune problema unei diferențieri. Salariul se stabilește în funcție de facultatea absolvită.
Sursa: realitatea.net