Există cărţi care sunt mai mult decât simple lecturi de citit pentru momentele în care ne plictisim sau încercăm să ne regăsim pe noi însune. Cărţile psihologice „de viață” îţi propun idei noi, revelatoare, te încarcă cu energie pozitivă…
„Secretele succesului” de Dale Carnegie
Dale Carnegie spunea că „succesul înseamnă să obţii ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obţinut”.
„Secretele succesului” vă arată cum să deveniţi un interlocutor agreabil, de ce e bine să faceţi complimente dezinteresate, când e cazul să vă retrageţi dintr-o dispută, de ce e recomandat să vă admiteţi propriile greşeli înainte de a le face reproşuri altora, cât de adevărat e proverbul care spune că „vorba dulce mult aduce”, cum să răspundeţi la plângerile altora, unde se termină sinceritatea şi începe brutalitatea, cum să vă ajutaţi ajutându-i pe ceilalţi — şi multe altele.
„Arta de a-ți cultiva noi relații” de Debra Fine
„Arta de a-ți cultiva noi relații”, de asemenea, este o carte psihologică-motivațională care are drept scop înțelegerea, de către noi, a necesității construirii noilor relații sau extinderea afacerii. Este o carte care te învață cum să-ți faci noi cunoscuți, în același timp, să vezi în ei viitori prieteni-apropiați.
„Începe prin a te gândi la necunoscuți ca la viitori amici, nu ca la niște oameni de care să-ți fie teamă sau pe care să-i eviți. La urma urmei, prietenii sau asociații noștri au fost, la un moment dat, niște străini”, spune Debra Fine.
„Cheia Succesului” de Peter Colwell
„Îndrăgosteşte-te de tine!” este fraza care generalizează întreaga carte.
Dacă ești iubitor de psihologie sau cunoaștere de sine și succes propriu, atunci „Cheia succesului” este exact ceea de ce ai nevoie. Citind această carte vei afla care sunt cele 5 moduri de a găsi un echilibru sănătos în țelurile tale sau cele 5 modalităţi de a lăsa faptele să vorbească pentru tine, etc.
„Nu contează cât de bătrân sau de tânăr eşti, continuă să-ţi forţezi limitele în noi direcţii, explorează noi căi şi extinde-ţi zona de confort”, spune Peter Colwell, iar noi vă spunem: „Citiți acestă carte!”.
Diana Guja, ULIM