Studenția nu te învață numai să fii chibzuit ori să rămâi lefter imediat ce ai primit bursa sau banii de la părinți, studenţia te învaţă să fii creativ:
De la născocirea scuzelor pentru că ai uitat să trimiți proiectul la timp la minciunile spuse mamei când te întreabă de ce n-ai adus caserolele acasă şi până la noi modalități de a încuia camera atunci când ai uitat să îţi faci o dublură la chei…şi nici nu trebuie să fii student la inginerie, îţi trebuie doar o doză de “creativitate” şi o șurubelniță.
Viața de student este adesea asociată cu locuitul în cămin, unde nebunia se spune că este „la înălțime”. Nu există noapte în care să nu se organizeze vreo petrecere, în minim o cameră de cămin. Problemele apar cu studenții care încearcă să învețe în momentele în care petrecerile sunt în toi, motiv pentru care unii dintre ei nu iubesc viața la cămin. Studenția aduce numeroase beneficii financiare, un bun exemplu fiind bursele. Chiar dacă mulți dintre ei nu duc lipsă de bani, se pare că a devenit un trend mâncatul clasicei felii de pâine, cu unt și ceai, dar cele mai frumoase sunt momentele în care se primesc pachetele pline de mâncare, pe care parinții le-au pregătit cu mare grijă și cu multă dragoste. Acesta este momentul în care toți prietenii din cămin se adună în camera fericitului. Studenția ne-a învățat că și mâncarea de la cantină e foarte bună, dacă nu o avem pe mama lângă noi. Nimic nu poate fi comparat cu viața de student. Pentru a vă convinge vă voi prezenta unsondaj realizat în Marea Britanie de Chines Shopping Centre. Intervievaţi pentru acest studiu au fost nu numai studenţi, ci şi persoane cu vârste între 35 şi 54 de ani. Aceştia au declarat că studenția nu se uită niciodată. De ce este studenţia memorabilă? Cei 1.000 de adulţi care au completat chestionarul au fost rugaţi să alcătuiască un top al celor mai fericite momente din viaţa lor. Iată cum arată acesta:
1. Studenţia
2. Căsătoria
3. Obţinerea primului loc de muncă
4. Naşterea primului copil
5. Prima dragoste
Natalia Vulpe, UPSC I. Creangă
.