Aceste fructe şi legume sunt atât de exotice și greu de transportat încât nu au ajuns încă în Europa.
1. Rambutan
Pare un fruct exotic pentru noi, care arată asemănător cu castanele ce cresc la noi după felul cum arată, însă acesta are un înveliş mai bizar, dar moale, ce poate fi uşor îndepărtat şi maschează un fruct foarte moale şi dulce. Miezul este foarte delicat şi nu rezistă mai mult de două zile la temperatura camerei. Se consumă pe larg în Asia, Australia şi tările din America Centrală.
2. Mâna lui Buddha
Mâna lui Buddha este una dintre cele mai vechi varietăţi de citrice întâlnite şi este cunoscută sub numele de fructul cu degete. Nu este suculent şi se poate păstra circca două săptămâni la temperatura camerei. Fructul era folosit în China şi Japonia pentru a parfuma încăperile şi hainele, fiind folosit ca ornament sau în ceremoniile religioase. Coaja lui este utilizată în mâncăruri, însă poate fe uscată sau făcută marmeladă.
3. Cucamelon
Este un pepene verde în miniatură, de mărimea unui bob de strugure. Gustul este totuşi asemănător cu cel al castravetelui.
4. Pitaya, fructul dragonului
Se găseşte în sud-estul Asiei, Mexic, America Centrală şi de Sud. Este un fel de cactus, care are un gust extraordinar şi aduce o mulţime de beneficii asupra organismului – vitamina C, fosfor, calciu, fibre şi antioxidanţi.
5. Romanesco
Brocolli roman sau conopidă marţiană, cum i se mai spune, este o legumă din clasa Brassica oleracea, din care mai face parte varza, broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, varza Kale. Este bogată în vitamina C, vitamina K, fibre dietetice şi carotenoide.
Sursa: foodstory.ro/trenduri-stiri
Galina Zubenschi, ULIM