Fundaţia Orange a lansat o nouă cafenea WiFi în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova. Este cea de-a patra, deschisă în cadrul proiectului naţional în domeniul educaţiei – Orange WiFi Cafe în universităţi – startul căruia a fost dat în anul 2013.
Proiectul presupune ca în incinta instituţiilor să fie amenajate spaţii speciale, ce au un design prietenos şi care sunt dotate cu computere performante şi o plasmă de ultimă generaţie. Aici, studenţii se bucură de acces gratuit la internet de mare viteză de la Orange, fie de pe calculatoarele din cafenea, fie de pe propriile dispozitive precum tablete, smartphone sau laptopuri. Deschiderea cafenelei în incinta ASEM a avut loc în cadrul unei ceremonii festive la care au participat înalţi oficiali din Republica Moldova, dar şi reprezentanţi ai Fundaţiei Orange la nivel internaţional.
Grigore Belostecinic, Rectorul ASEM: „Orange WiFi Cafe este un proiect foarte important în promovarea unor relații bune de parteneriat și colaborare dintre mediul de afaceri şi universităţile din Moldova. Mă bucur ca aceste practici europene sunt preluate şi în Moldova”.
Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: „Orange Moldova este operatorul numărul 1 din ţara noastră la capitolul investiţii în educaţie. Peste 50 la sută din proiectele sociale ale companiei şi ale Fundaţiei au fost direcţionate în dezvoltarea acestui domeniu. Acest proiect reconfirmă statutul nostru de companie social responsabilă, iar prin activitatea Fundaţiei Orange în Moldova fortificăm acest statut”.
Administraţia universităţii a alocat resurse financiare pentru reparaţia spaţiului, iar Fundaţia Orange şi-a concentrat investiţiile în achiziţionarea echipamentului tehnic, mobilierului, dar şi crearea conceptului de design. Tot echipamentul poate fi folosit gratuit de către studenţi şi profesori, atât pentru a accesa internetul, cât şi pentru organizarea prezentărilor sau seminarelor interactive.
De la lansarea sa, Fundaţia Orange Moldova a reuşit realizarea a peste 50 de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii, culturii şi susţinerea persoanelor defavorizate, iar peste 180 de mii de oameni au beneficiat de ele.
Autor: Filat Cristina, ASEM