Care este vârsta la care minţim cel mai mult

Când vine vorba de distorsionarea adevărului, nimeni nu poate rivaliza cu adolescenţii, relevă un studiu recent.

Studiul realizat în rândul a o mie de persoane cu vârste cuprinse între 6 şi 77 de ani relevă faptul că atingem „apogeul” minciunilor în adolescenţă. Pe de altă parte, copiii şi pensionarii sunt cei mai sinceri indivizi ai societăţii.
Psihologii spun că, ţinând cont de cerinţele mentale ale minciunii, cercetătorii ar fi trebuit să analizeze în trecut frecvenţa şi experienţa acumulată în această direcţie de-a lungul vieţii. Cele mai multe minciuni sunt spuse de adolescenţi, explică specialiştii.

Studiul a implicat peste o mie de persoane care au completat un număr de teste psihologice şi au fost întrebate cât de des „înfloresc” adevărul. Rezultatele arată că, în general, oamenii spun 2,19 minciuni pe zi, în funcţie de vârstă. Circa 75% dintre adolescenţi mint, spunând circa trei minciuni pe zi. 60% dintre ei spun până la cinci minciuni pe zi.
În comparaţie, doar 37% dintre copii spun minciuni, în timp ce 63% dintre adulţi mint zilnic. O altă teorie care ar putea explica frecvenţa mare a minciunilor în rândul adolescenţilor ţine de faptul că ei vor să se emancipeze faţă de părinţi şi apelează, deseori, la „înflorirea” realităţii, scrie sursa citata.

http://ziarulnational.md/