Mulţi dintre oamenii de succes ai lumii au afirmat cu diferite ocazii că nu pot trăi fără sport. Să fie oare sportul cel care aduce succesul?
Poate nu este cel mai important factor, însă, cu siguranţă, sportul contribuie la obţinerea succesului.
Beneficiile sportului
Beneficiile sportului sunt nenumărate şi le putem încadra în mai multe categorii: beneficii fizice, sociale, emoţionale, mentale.
Dacă ne referim la cele fizice, sportul este cel care, alături de alimentaţie, contribuie la tonifierea şi remodelarea trupului. Faptul care suntem mulţumiţi de cum arătăm ne creşte încrederea în noi înşine, reducând astfel stresul şi prevenind anumite forme ale depresiei.
De asemenea, sportul în aer liber sau clasele speciale din cadrul sălilor de fitness sunt o oportunitate să cunoaştem oameni noi şi să legăm prietenii. Apartenenţa la un grup care împărtăşeşte aceleaşi pasiuni cu noi ne ţine motivaţi şi chiar ne dezvoltă spiritul competitiv.
Studiile arată că cei care fac sport regulat au un somn mult mai odihnitor, se concentrează mai bine asupra îndatoririlor de serviciu şi au abilitatea de a gândi mai profund decât cei care nu au nicio activitate fizică.
Scuze frecvente ale celor care nu fac sport
Cu toate că avem cunoştinţă de aceste beneficii, scuzele precum lipsa timpului ne fac să intrăm într-un cerc vicios şi să ne periclităm sănătatea.
Lipsa banilor sau lenea sunt şi ele între scuzele cele mai frecvente pentru care nu facem sport. Pentru prima dintre ele soluţia este la îndemână tuturor: sportul în aer liber.
În ce priveşte lenea, cei mai mulţi dintre noi o aducem în discuţie din cauza lipsei de motivaţie.
De ce e important să apelăm la ajutorul unui antrenor personal
Bătălia nu este, însă, pierdută. Indiferent de scuzele pe care ni le aducem pentru a nu face sport, există întotdeauna soluţii. Una dintre ele este să apelăm la un antrenor personal.Pasiunea acestuia pentru sport ne poate influenţă într-un mod pozitiv stilul de viaţă şi chiar ne poate determina pe noi înşine să urmăm calea sportului.
„Un antrenor personal trebuie să ştie să-şi motiveze clienţii, să-i ajute să-şi depăşească propriile limite şi să îi asculte. De cele mai multe ori oamenii îşi stabilesc greşit obiectivele şi, prin urmare, neîndeplinirea lor conduce la o stare de neîmplinire, de tristeţe sau chiar depresie. Un antrenor personal ştie să fixeze corect obiectivele unei activităţi sportive şi să stabilească paşii pentru îndeplinirea lor.”
Odată ce am prins gustul sportului şi tehnicile esenţiale pentru a întocmi programe eficiente, nu ne mai rămâne decât un pas: obţinerea unei diplome acreditate în disciplină sportivă pe care ne-am ales-o.
Un curs acreditat de instructor de fitness, aerobic, aqua gym, dans sau personal trainer nu numai că ne ajută să ne îmbunătăţim cunoştinţele şi să ne ajutăm pe noi înşine, dar poate fi şi o sursă importantă de venit.
Că instructor acreditat avem posibilitatea să împărtăşim povestea noastră cu cei din jur, să-i inspirăm şi să-i ajutăm să îşi îndeplinească obiectivele, aşa cum antrenorul nostru personal a făcut-o cu noi.
Se spune că de la ura la iubire e doar un pas. Astfel, de la lipsa de motivaţie şi lenea de a face sport până la a transformă sportul într-o carieră de succes e doar un pas. Iar acest pas este reprezentat de un amalgam format din disciplină, dorinţa de a-i ajută pe cei din jur şi perseverenţă.
Sursă: www.csid.ro