Sărbătorim împreună Ziua Pământului

Anual, pe data de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pămîntului, care reprezintă de fapt ziua cînd a fost inițiată mișcarea pentru protejarea planetei și a mediului înconjurător.

 

Prima dată acest termen a fost menționat în anul 1970, în urma revoltelor contra eliminării substanțelor nocive în mediu. Întemeietorul mișcării a fost Gaylord Nelson, după care a urmat un senator american, din Wisconsin, care a propus primul protest național în favoarea mediului înconjurător, pentru a evidenția importanța nu doar la nivelul țării sale, dar și la nivel global, a acestei probleme. Pe 22 aprilie, 20 de milioane de americani au ieșit la protest, apărîndu-și dreptul la un mediu înconjurător mai sănătos și mai curat.

Ziua Pămîntului 1990 a adus un impact masiv asupra organizatiilor naționale și internaționale, de protecție a mediului, reciclare și protecție a speciilor pe cale de dispariție, acestea simțindu-se încurajate și susținute de societatea obosită de distrugerea mediului.

An de an, ziua de 22 aprilie reamintește de aspirațiile populației, de mesajul lor inițial care reprezintă nimic altceva decît trezirea conștiinței, la toate nivelele sociale, și luarea de măsuri rapide și decisive în favoarea mediului înconjurător și a viitorului planetei noastre.

Ziua Pămîntului este sărbătorită anual, de un număr mare de comunități din întreaga lume, și oferă oamenilor posibilitatea de a-și uni forțele pentru a realiza acțiuni benefice în favoare prezentului și viitorului nostru.