Fericirea este un obicei, învață-l!

Orice persoană din lume îşi doreşte să fie fericită, însă cum şi cînd putem ştii că un individ are parte de acest sentiment? Este fericirea o bucurie a unei reuşite punctuale sau este mai degrabă o stare de bine pe o perioadă lungă de timp?

 

Următoarele lucruri sunt făcute de persoanele fericite pe care ei le transformă în obiceiuri:

1. Apreciază viaţă: fii mulţumit că te trezeşti în fiecare dimineaţă, că eşti viu, că ai şansă să schimbi ceva în viaţă ta, să faci ceva valoros.
2. Alege-ţi înţelept prietenii: înconjoară-te de persoane pozitive care împărtăşesc aceleaşi valori şi ţeluri că şi tine.
3. Fii atent: acceptă-i pe ceilalţi pentru ceea ce sunt ei şi respectă-i pentru cine sunt. Priviţi-i cu un spirit generos. Ajutaţi-i când puteţi fără a încerca să-i schimbaţi sau să-i condiţionaţi. Încercaţi să le luminaţi ziua celor cu care intraţi în contact.
4. Dezvoltă-te în permanentă: fii la curent cu ultimile noutăţi din carieră ta şi hobby-urile tale. Încearcă lucruri noi şi îndrăzneţe, care ţi-au stârnit interesul cum ar fi : dansul, mersul pe bicicletă, etc.
5. Rezolva-ţi problemele într-un mod pozitiv şi creativ : nu acceptă să te complici în plângerea de milă. De îndată ce ai de-a face cu o provocare, găseşte repede o soluţie. Nu lasă problemele să-ţi afecteze starea ta de spirit, să priviţi fiecare obstacol cu care va confruntaţi că pe o provocare sau o oportunitate de a găsi o soluţie pozitivă, de a face o schimbare pozitivă – o rezolvare! Învaţă să ai încredere în instinctele tale, aproape întotdeauna au dreptate.
6. Să faci ceea ce îţi place: unele statistici arată că 80% dintre oameni nu le place locul de muncă. Nu e de mirare de ce sunt atâtea persoane nefericite în jurul nostru. Ne petrecem o mare parte din viaţă noastră la locul de muncă. Alegeți o carieră de care să va bucuraţi – nu se merită să ai bani în plus la un loc de muncă pe care îl deteşti, în viitor această nemulţumire se poate transforma într-o boală ocupaţională. Fă-ţi timp să te bucuri de hobby-urile tale şi să-ţi urmăreşti interesele.
În cazul în care ( din diverse motive) nu poţi renunţă la job-ul nefericit, încearcă să-ţi creezi la muncă unele activităţi recreative şi de bună dispoziţie: să citeşti o revista, o pagină dintr-o carte, să vorbeşti la telefon cu o persoană dragă, să asculţi muzică, să te uiţi peste poze, să bei o cafea, etc.
7. Bucură-te de viaţă: fă-ţi timp să vezi frumuseţea din jurul tău. Sunt mult mai multe în viaţă asta, altceva înafara de muncă. fă-ţi timp să miroşi o floare, să priveşti apusul cu persoană iubita, să faci o plimbare lungă, ascunde-te printre copaci, etc. Încearcă să treiești în prezent şi să te bucuri de tot ce îţi oferă. Nu trăi în trecut ( mustrare) sau viitor (anxietate).
8. Să razi mai mult: nu te lua pe tine sau viaţa prea serios. Poţi să razi de tine- nimeni nu e perfect. Desigur, există şi momente în care trebuie să fii serios şi în care râsul ar fi nepotrivit.
9. Să ierţi: să ţii o ranchiună în suflet nu face rău altcuiva înafara de ţine. Iartă-i pe ceilalţi pentru pacea ta interioară şi pentru mintea ta. Dacă tu eşti cel ce a făcut o greşeală să ţi-o asumi, să înveţi din ea şi apoi să te ierţi pentru ceea ce ai făcut.
10. Să fii recunoscător: Dezvoltă o atitudine de recunoştinţă. Fii recunoscător pentru casă ta, munca ta şi cel mai important, familia şi prietenii. Fă-ţi timp pentru a le spune că eşti fericit că sunt în viaţă ta.
11. Fii sincer: Onestitatea este cea mai bună politică. Fiecare acţiune şi decizie veţi lua, trebuie să se bazeze pe onestitate. Fii sincer cu tine însuţi şi cu cei dragi.
12. Să-ţi vezi de viaţă ta: concentrează-te să-ţi trăieşti viaţă exact aşa cum vrei tu. Ai grijă de tine şi de familia ta. Să nu fii prea ocupat de ceea ce spun cei din jurul tău. Să nu va lăsaţi prinşi de bârfe şi de răutăţi. Nu judeca! Orice persoană are dreptul să-şi traiască propria viaţa aşa cum își doreşte- inclusiv tu!
13. Fii optimist: priveşte partea plină a paharului, găseşte partea pozitivă indiferent de situaţia dată. Este acolo – chiar dacă pare greu de găsit.
14. Iubeşte necondiţionat: iubeşte-i pe ceilalţi pentru ceea ce sunt. Nu pune limite pe dragostea ta. Chiar dacă nu eşti de acord întotdeauna cu acţiunile celor dragi- continuă să-i iubeşti!
15. Fii perseverent: nu renunţa niciodată. Înfruntă fiecare provocare cu atitudinea care te va aduce mai aproape, pas cu pas, de atingerea obiectivului tău. Nu vei eşua atâta timp cât nu vei renunţa. Concentrează-te pe ceea ce vrei, învaţă abilităţile necesare, fă-ţi un plan pentru a reuşi şi ia măsuri. Suntem mereu fericiţi atâta timp cât urmărim ceva ce este valoros pentru noi.
16. Ai încredere în tine: nu încerca să fii altcineva în afară de tine. La urma urmei nimănui nu-i place un fals. Fă tot ceea ce poţi mă bine pentru tine şi nu te pune niciodată pe locul secund.

Sursa: ideigenerale.blogspot.com