Pe 27 iulie 2015, hamburgerul a împlinit 115 ani. În anul 1900, gastronomul american Louis Lassen a vândut primul hamburger într-un restaurant din New Haven, Connecticut.
Louis servea grăbit clienților săi carne de vită tocată și prăjită, așezată între două chifle, fripte și ele pe grătar.
Potrivit altor surse, numai în 1904 peste acea bucată de carne au fost adăugate felii de ceapă, de către Fletch Davis, reporter la New York Tribune, la un târg din Saint Louis.
Astăzi hamburgerul este un sandviș care constă dintr-o chiftea de carne tocată și, în general, cu diverse legume (roșii, ceapă, salată etc.), sosuri (ketchup, muștar, maioneză etc.).
Este servit într-o chiflă tăiată, deseori coaptă special pentru acest scop. Chifteaua se face din carne tocată de vită, la care se adaugă condimente (ceapă, usturoi, sare, boia, pătrunjel etc.) și se frige pe grătar sau în vas teflonat, fără grăsime. Este un produs apărut în Marea Britanie în anii 40′.