9 jocuri pentru companii ca să nu te pilctisești

Ne așteaptă o vacanță lungă, mulți se vor odihni sau călatori împreună cu prietenii. Pentru a face odihna mai veselă și interesantă, noi am colectat cîteva jocuri faine, care vă vor ajuta să primiți o porție de râs imensă, să puneți în mișcare gîndirea și să aflați unul despre altul multe lucruri noi. Nu aveți nevoie de rechizite speciale, așa că GO!

Pălăria

Toți participanții alcătuiesc cîte 10 cuvinte, le scriu pe bucățele de hîrtie și le pun în pălărie. Apoi se începe cel mai interesant: jucătorii pe rînd trebuie să explice, arăte sau deseneze cuvântul  extras, iar ceilalți încearcă să le ghicească, și toate acestea trebuie făcute într-o anumită perioadă de timp.  Cele mai reușite realizări obțin puncte de victorie, cinste, onoare și o medalie în jurul gâtului.

Asocierile

Toți se așează în cerc și cineva spune la ureche aproapelui său orice cuvânt, acela trebuie imediat să spună la urechea următorului  prima asociere la cuvânt, al doilea la al treilea, – și așa după lanț, pînă cuvântul nu va reveni la primul. Dacă din „elefant” Dumneavoastră a-ți primit „o blondă” –  considerați că jocul a reușit.

Cunoaște-mă

Mai multe persoane stau în rând.  Moderatorul trebuie cu ochii legați prin contact să afle în partcipanți persoana care fost pus la ghici. Însă poți să ghicești după diferite părți ale corpului, – spre exemplu, după mîini, picioare, păr, în dependență cît de departe Dumneavoastră sunteți deacord să mergeți.

Crocodil

Joaca populară, în care cu ajutorul mișcărilor, gesturilor și mimicii participanții arată cuvântul ascuns, iar alți jucători încearcă să îl ghicească. Conducătorului nu i se permite să pronunțe careva cuvânt sau sunete, să folosească sau să arăte pe obiectele din jur, să arăte litere sau părți de cuvinte. Norocosul care ghicește despre ce are în vedere, în runda următoare singur reprezintă cuvânt, dar altul.

Castravetele

Se alege un conducător, iar restul se pun într-un cerc foarte strîns – cum s-ar spune cot în cot. Mâinele jucătorilor trebuie să fie la spate. Sensul jocii este în ceea ca neobservat de la conducător să se transmită un castravete și de fiecare bună ocazie să se muște cîte o bucată din el. Misiunea cinducătorului este- de a ghici la cine în mâini este castravetele. Dacă conducătorul învinge, atunci jucătorul prins devine în locul lui. Joaca se prelungește pînă nu este mâncat castravetele. Este foarte vesel!

  Contact

Moderatorul se gîndește la un cuvînt și le spune celorlalți jucători doar prima literă a cuvintului. Spre exemplu, cuvîntul conceput este catastrofa  – prima literă este „C”. Fiecare trebuie să se gîndească la un cuvînt care  începe cu această literă și încearcă să le lămurească celorlalți ce cuvînt a conceput el fără a-l numi. Dacă cineva din jucători a înțeles despre ce cuvînt e vorba , atunci el spune „Este contact!” și ambii ( conducătorul și ghicitorul) încep in voce să numere pînă la 10, apoi fiecare își spun cuvântul. Dacă cuvintele coincid, atunci conducătorul spune a 2-a literă din cuvânt, joace se prelungește dar acum trebuie de alcătuit și explicat cuvântul cu litera dată. Dacă cuvintele nu coincid, atunci jucătorii continuă să alcătuiască și explice deja cuvânt nou.

Da-Nu

Da-nu  –  este un puzzle din cuvinte, încurcată sau stranie istorie, partea căruia conducătorul povesteș-te, iar ceilalți trebuie să restabilească succesiunea evenimentelor. Sunt permise numai întrebările care necesită răspunsul „Da” , „Nu” sau „Nesemnificativ”, de unde e și numele jocii.

Eu nicioadată nu….

Cu ajutorul acestui joc poți face cunoștință mai aproape cu oamenii.  Drept jeton  în această joacă poate servi  orice obiect așa ca monede, scobitoare ș.a. Joaca se începe în modul următor : primul jucător spune ceea ce nu a făcut nicioadată în viață ( „Eu niciodată nu…”). Ceilalți participanți care ai făcut acest lucru, trebuie să deie cîte un jeton acestui jucător. Cîștigă cel ce spre sfârșitul jocii sunt cele mai multe jetoane.

Deținător de secrete

Foarte interesant joc. Conducătorul concepe o frază , citat sau slogan vestit pentru toți, spune cîte litere sunt în ea.  Apoi jucătorii oferă întrebări „Deținătorului” diferite întrebări. În fiecare răspuns trebuie să se cuprindă cîte un cuvânt din fraza concepută. Răspunsul trebuie să se încadreze într-o propoziție. Analizând răspunsurile conducătorului , jucătorii redau versiunea lor de „secret”.

Fant

Bunul joc din copilărie. De la fiecare jucător se strînge cîte un obiect  care se așează într-o pungă. La un jucător se leagă ochii. Conducătorul scoate cîte un obiect din pungă , iar jucătorul cu ochii legați alcătuiește cîte o sarcină pentru obiectul scos, proprietarul căruia trebuie să o îndeplinească. Sarcinile pot fi foarte diferite:  începând cu cântarea unui cântec și terminând cu plimbarea cu fierul de călcat. 

Spor la joacă 🙂

Autor: Osipov Tatiana